Rektör Prof. Dr. Budak, Öğrencilerle Kampüs Temizliği İçin El Ele Verdi

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak sürdürülebilir yeşil kampüs ve temiz bir çevre için öğrencileriyle çöp toplama etkinliğine katıldı.

Kısa bir süre önce başlatılan “Sürdürülebilir Yeşil Kampüs” ve  “Yaya Öncelikli Yeşil Kampüs” projelerinin ardından “Daha Yeşil ve Daha Temiz Bir Kampüs” bilinci oluşturmak için Prof. Dr. Necdet Budak, Edebiyat Fakültesi öğrencileri ile birlikte kampüste çöp topladı. Etkinliğe Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Eşref Abay, Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Arife Karadağ, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Ege Üniversitesi kampüsünü çevre dostu bir kampüse dönüştürme gayreti içerisinde olduklarını ve bu noktada öğrencilere büyük bir sorumluluk düştüğünü ifade eden Rektör Prof. Dr. Budak, “Öğrencilerimizle el ele verdik, daha temiz bir kampüs için kolları sıvadık. Edebiyat Fakültemizden başlattığımız çalışmamızı diğer fakültelerde de sürdüreceğiz. Hedefimiz daha yeşil ve daha temiz bir kampüs” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Arife Karadağ ise “Çevre duyarlılığı bağlamında öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımız olarak böyle bir etkinliği planladık. Bu konuda çevre duyarlılığımızı, aldığımız sorumluluğu paylaşmak adına etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ı davet ettik. Rektör hocamız yeşil kampüs ve çevre konusuna oldukça duyarlı. Fakültemiz adına güzel bir etkinlik oldu. Öğrencilerimiz için vize öncesinde moral oldu” dedi.

Ege Üniversitesi kampüsü otoparkları ile ilgili yapılan düzenlemelere değinen Doç. Dr. Arife Karadağ “ Ege Üniversitesinde neredeyse her fakültenin kendisine ait bir otoparkı var.  Yeşil kampüs ve çevre duyarlılığı bağlamında kampüste daha az araç görmek istiyoruz. Merkez otoparkların oluşturulup kampüs içerisindeki iç ulamışımın ise temiz enerji kullanan ring sistemi ile olmasını istiyoruz. Ve böylelikle kampüs içerisinde daha az araç göreceğiz. Bu sayede kampüsü daha fazla yayaya ve bisiklet kullanımına açmış olacağız. Bu bağlamda bizde bu projeye destek veriyoruz” diye konuştu.

Yeşil kampüs ve çevre duyarlılığı bağlamında öğrencilere düşen sorumluluğa değinen Doç. Dr. Arife Karadağ “Gençlerin zihinleri çok daha hızlı çalışıyor yaratıcı bir nesil ile karşı karşıyayız. Bu bağlamındaki katkılarını da yaratıcı buluyorum. Bizlere gelecek fikirlere karşı çok açığız. Fikir aşağıdan gelmeli ki yukarı da kendisine destek bulsun” dedi.